Želim ponudbo

Vhodna vrata za stanovanje za uporabnika načrtovana po meri

21. 12. 2018

Vhodna vrata za stanovanje naj bi zagotovila občutek zanesljivosti in varnosti. Vhodna vrata namreč predstavljajo prvo zaščito uporabnikovega doma. Povprečen uporabnik pod normalnimi pogoji nakup vhodnih vrat opravi le enkrat. Potemtakem je ključnega pomena, da le ta učinkovito ščitijo dom čez več desetletno uporabo. Smiselno je vložiti v enkratno višjo ceno vhodnih vrat izvrstne kvalitete, saj to pomeni investicijo v svojo varnost tudi v prihodnosti.

M-Sora je slovensko podjetje s 70-letno tradicijo na področju visoko kakovostnih oken, vrat in panoramskih sten. Uporabnikom nudijo strokovno pomoč pri izbiri tako vhodnih kot notranjih vrat za njihove individualne potrebe. Za vsakogar, ki bi potreboval zelo specifične mere vrat ali si želel sam izbrati oblikovni dizajn, nudijo profesionalno načrtovanje in izdelavo notranjih vrat po meri.

Vrata po meri zagotovijo popolno prilagajanje domu in zaščito

Vse več uporabnikom se vsako leto odloča za samostojno oblikovanje svojih vhodnih ali notranjih vrat. Z moderno opremo je proces načrtovanja preprost in hiter. Pri M-Sora načrt v celoti izdelajo izobraženi profesionalci – po navodilih in željah stranke. Ekipa nudi pomoč in svetovanje glede tehnične izdelave in najbolj smiselnih oblikovnih odločitev glede na postavitev, velikost in izgled strankinega stanovanja. V mejah realnosti in funkcionalnosti, se stremijo čim bolj približati pričakovanjem in željam stranke.

Predhodno oblikovanje gradbenega načrta nudi morebitni strani boljši vpogled v končni rezultat in izgled objekta. Odločitev za izdelavo prvotnega načrta ni obvezujoč. Služi za olajšanje izbire in eliminacije oblikovnih idej, ki se izkažejo za manj praktične ali estetsko privlačne. Predhodno računalniško oblikovanje vrat po meri prav tako nudi poigravanje s stilom, barvami ali materialom. Uporabnik lahko oblikuje kakršnakoli  vrata si poželi, da se ta najbolje skladajo z oblikovanjem njihovega doma.   

Notranja vrata po meri – najrazličnejše stilistične možnosti

Vhodna vrata za stanovanje so povprečno dodatno okrepljena. Nudijo dodatno varnost, prav tako pa zagotavljajo tudi dodatno zvočno in toplotno izolacijo. Odlična toplotna izolacija je ključna za varčevanje pri družinskih stroških ogrevanja in pri zniževanju letne porabe energije. Zvočna izolacija je velikega pomena v gosteje naseljenih mestih in predvsem v masivnih stanovanjskih zgradbah, kjer lahko razgrajanje iz sosedovega stanovanja drži celotno družino pokonci dolgo v noč. Za vrhunska oklepna vrata se odločajo zaradi njihove odlične zaščitne vrednosti predvsem v mestih. Kljub temu je izvrstno zaščito vsekakor priporočeno namestiti tudi v hišo ali stanovanjsko zgradbo v bolj oddaljenem in manjšem naselju. Prav podeželska naselja z manjšo prisotnostjo policijskega nadzora in nadzornih kamer so bila zadnja leta tarča roparskih vdorov.

Medtem je kvaliteta in učinkovitost notranjih vrat manj ključnega pomena, saj je njihova funkcija pri varovanju doma veliko manjša. Kljub temu predstavljajo pomemben del celote in lahko pripomorejo k izboljšanju življenjskega standarda za stanovalce. Primerna in natančna vgradnja zagotavlja pravilno zapiranje in tesnitev. Neprimerno postavljena vrata – zaradi napačne velikosti notranjih vrat, zaradi napačnih mer okvira ali zaradi neravne postavitve talne površine – se lahko sama od sebe odprejo ob prisotnosti prepiha. Zvočna in toplotna izolacija prav tako niso ključnega pomena, vendar pripomorejo k vsesplošnemu boljšemu počutju stanovalcev. Notranja vrata sama po sebi nudijo določeno raven privatnosti, ki se ob primerni zvočni izolaciji le izboljša. Toplotna izolacija notranjih vrat po meri je investicija v prihodnost – dobra izolacija na dolgi rok pomeni manjše stroške pri ogrevanju stanovanja. Predvsem v večjih, več-nadstropnih hišah lahko uporabnik veliko prihrani pri porabi energije. Dobra tesnitev toplote zagotavlja, da se lahko prostori primerno ogrejejo, brez da bi se toplota izgubljala na hodnik ali stopnišče.

Cena vhodnih vrat niha glede na material in natančnost izdelave

Slovenska M-Sora se ji v svojih 70 letih obstoja uspela pridobiti spoštovanje in številna priznanja na mednarodni in evropski ravni. Vsi njihovi produkti se skladajo z evropskimi predpisi za kvaliteto. Prav tako sledi njihova produkcija evropskim načelom za varovanje okolja in trajnostni razvoj. Podjetje stremi k ekološkemu delovanju in k varnosti svoje delovne ekipe. Glede na osebne finančne sposobnosti lahko uporabnik naroči tako predpripravljen model vrat iz standardne prodajne kolekcije kot individualno načrtovana in izpopolnjena vrhunska oklepna vrata. Izbira kvalitete materiala vpliva na končno ceno izdelka, prav tako oblikovne posebnosti. Trenutno so najbolj priljubljena lesena vhodna vrata ali vrata, ki jih oblikujejo s kombiniranjem med aluminijem in lesenim materialom. 

Moderna notranja vrata za udobje in praktičnost vsakodnevne uporabe

 Izdelava notranjih vrat po meri s predhodnim natančnim računalniškim načrtovanjem omogoča udobje in prilagajanje, katerih izdelava v tako kratkem času in po tako dostopni ceni je bila še pred nekaj desetletji nepredstavljiva. Dandanes lahko pri M-Sori uporabnik samostojno izbere barvo, velikost in mere željenih vhodnih ali notranjih vrat. Izbrati je mogoče smer odpiranja in širino zamaha. Po želji stranki je mogoče prilagajati debelino vrat, oblikovni slog in material. Mogoče je dodati različne estetske in funkcionalne elemente, kot so stekleni panel ali obsvetlobe. Prilagoditi je mogoče lahko izgled in kakovost ključavnice in prav tako izgled kljuk.