Lesena okna

Neopisljiv je občutek, ko se zazrete skozi okna, začutite domačnost in toplino lesa, ki ustvarjajo vaš dom.

Poiščite svoj tip okna

O lesenih oknih

Les je živ, zato lahko diha in raste z nami. Poveže nas lahko z okoljem in nas osveži. Pozimi preprečuje ohlajanje in poleti zadržuje sonce. V primerjavi z nami je les skoraj večen in je vedno arhitekturno zanimiv element.

Okna so primerna za:

  • moderno ali tradicionalno zasnovane objekte z željo po izžarevanju in prezenci naravne lepote lesa,
  • objekte z zasnovanimi napušči, ki varujejo lesena okna pred direktnimi vremenskimi pogoji.
lepljenci za okna
površinska obdelava oken

Vaše okno bo karseda naravno

Les je najplemenitejši gradbeni material in seveda odlična izbira za izdelavo okna. Les diha, varčuje z energijo, prostoru daje plemenit videz in traja dlje — lahko nas celo nadživi. Vsi premazi, ki jih nanašamo na okna so izdelani na vodni osnovi, zato bo bivanje prijetno. Vaše stanovanje bo z lesenimi okni postalo tako vir udobja kot zdravja.

Lesena okna brez vzdrževanja

Zavračamo predsodke, da je lesena okna čez 10 let potrebno ponovno zaščititi. Površinska zaščita najvišje kakovosti in barvni odtenki razviti za zunanjo uporabo ne potrebujejo dodatnega vzdrževanja. S pravilno arhitekturno zasnovo objekta so lesena okna popolnoma varna, zanesljiva in trajna izbira.

Cena
Priljubljenost
Izolativnost
Poravnava

Počisti filtre

Natura 3

Leseno okno NATURA 3 je energijsko varčno okno, s troslojno zasteklitvijo. Sestavljeno je iz okenskih profilov debeline 68 mm, ki so lahko izdelani iz raznovrstnih lesnih vrst. Primerno je za vse, ki želite v svoj dom vgraditi sodobna lesena okna.

Dimenzije profila

vgradna debelina

68 mm

vidna širina

122 mm

Toplotna izolacija okna (Uw)

Ug = 0,6

0,91 W/m²K

Natura Optimo

Leseno okno NATURA OPTIMO zaznamuje optimalna kombinacija med visoko toplotno učinkovitostjo, privlačnim videzom in dostopno ceno. 

Dimenzije profila

vgradna debelina

93 mm

vidna širina

107 mm

Toplotna izolacija okna (Uw)

Ug = 0,7

0,92 W/m²K

Ug = 0,6

0,84 W/m²K

Ug = 0,5

0,75 W/m²K

Natura Optimo XLS

Leseno okno NATURA OPTIMO XLS odlikuje optimizirana toplotna učinkovitost, modrost tradicije in presežki sodobnih tehnologij. Profil okna je debelejši, kar dodatno prispeva k zmanjšanju energetske in zvočne prepustnosti. 

Dimenzije profila

vgradna debelina

93 mm

vidna širina

107 mm

Toplotna izolacija okna (Uw)

Ug = 0,7

0,92 W/m²K

Ug = 0,6

0,85 W/m²K

Ug = 0,5

0,77 W/m²K

Prikaži več oken

Dodatki za okna

Raznolik nabor individualiziranih izdelkov, s katerimi nadgradite uporabniško izkušnjo in vrednost oken M SORA.

Poskrbimo za celovito izkušnjo

Okna so le delček celotne izkušnje, ki jo dobite z M SORO. Kakovosten izdelek je prvi korak, ki mu sledi vrhunska montaža izkušenih ekip. Tako naši izdelki zaživijo v vsej svoji popolnosti. Tudi po vgradnji izdelkov nudimo servis znotraj garancijskih pogojev.

100%

zagotovljen datum dobave ob finančni in tehnični potrditvi specifikacij naročila

9+

izkušenih monterskih ekip na področju vgradnje stavbnega pohištva

75

let prisotni na slovenskem trgu

kolektiv M Sora Mizarstvo - okna in vrata

75 let
tradicije

Vhodna vrata

Imeti vrata pomeni imeti dom, varnost, prostor pripadanja. Vrata vabijo, da jih prestopimo, so pot, prehodi od rojstva do smrti. Odprta so priložnost, upanje, zaprta zasebnost, občutek miru. Vrata so povezana z naravno potrebo po urejanju in členjenju prostora. Najstarejša so bila lesena, masivna, danes so najboljša vhodna vrata minimalistično enostavna in čistih linij, izdelana iz visoko kakovostnih lesnih kompozitov.
mag. Polona Sketelj

VEČ O LESENIH OKNIH

Lesena okna, les-alu okna, pasivna okna, okna po meri, vhodna vrata, drsna vrata, panoramske stene so del bogate ponudbe podjetja M Sora.

Že vrsto let skrbimo za vrhunsko izvedbo vseh izdelkov, za prijazen odnos do kupcev, prilagajanje in strokovne storitve, ki vključujejo dobavo, dostavo in vgradnjo tako lesenih oken po naročilu kot tudi ostalega stavbnega pohištva.

Lesena okna po meri vam v podjetju M Sora izdelamo po vaših željah. Tako lahko izbirate med različnimi vrstami oblikami, dimenzijami, barvami in materiali. Nudimo vam tako lesena okna kot okna v kombinaciji lesa in aluminija. Okna po meri, lesena ali les-alu, vam seveda prilagodimo vašim željam in potrebam.

Prednosti lesenih oken po naročilu

Lesena okna po naročilu omogočajo:

  • popolno prilagodljivost: standardne mere stavbnega pohištva, predvsem okna in vrata, se velikokrat ne prilegajo odprtinam vaše hiše. V takšnem primeru so najbolj optimalna izbira, s strani izgleda in izolacije vašega doma, okna in vrata izdelana po meri. Tako lahko sami določite primerno velikost glede na odprtino v hiši;
  • izboljšana učinkovitost: pri standardnih oknih ste odvisni od kakovosti in materialov, ki jih ponuja proizvajalec. Če se odločite za okna izdelana po naročilu, pa tako materiale kot dimenzije lahko določite vi. S primerno izbiro lahko bistveno izboljšate energetsko učinkovitost vašega doma;
  • izgled po željah: okna po meri prilagodimo tudi strankinem estetskem okusu; na voljo so številni materiali, barve in dodatki. Izbirate lahko med enostavnimi lesenimi okni, lesenimi okni v kombinaciji z aluminijem ali zahtevnejšimi oblikami oken. Določite lahko tudi slojnost stekel in pa način odpiranja. Ne nazadnje pa lahko prilagajate tudi obliko in se odločite za kvadrat, pravokotnik, krog ali trikotnik.

Kako izbrati primerna okna?

V podjetju M Sora lahko izbirate med različnimi izvedbami lesenih ali les-alu oken po naročilu. Na voljo so kompleksnejša in enostavna lesena okna, okna v obliki drsne stene, panoramske stene ali okna ne standardnih dimenzij. Kot že rečeno lahko izbirate tudi slojnost stekel (več slojev, večja toplotna in zvočna izolacija prostora) ter materiale. Ker se dan danes vedno bolj nagibamo k ekološki in trajnostni obravnavi narave, smo se tudi v podjetju M Sora prilagodili takšnim proizvodom. Tako lahko pri nas kupite lesena okna izdelana iz termično obdelanega slovenskega lesa ali v primeru da imate  raje kovinski izgled lesena okna v kombinaciji z aluminijem.

Za vsa vprašanja o oknih ali vratih se lahko obrnete na nas na naslov okna@m-sora.si .

 

Povpraševanje
Servis