Želim ponudbo

M SORA nacionalna zmagovalka v prestižnem tekmovanju za evropsko poslovno nagrado

7. 3. 2017

Evropske poslovne nagrade ali European Business Awards – EBA se od leta 2007 podeljuje evropskim podjetjem za njihovo poslovno prodornost in etiko v evropski poslovni skupnosti ter najbolj izstopajočim primerom uspešnih podjetij ali podjetnikov iz 34 evropskih držav.

Na letošnji razpis EBA 2016/2017 se je prijavilo preko 33.000 podjetij, med katerimi je neodvisna komisija izbrala 636 nacionalnih zmagovalcev v 10 različnih kategorijah. M SORA d.d. je bila izbrana kot nacionalni zmagovalec v kategoriji Okoljska in trajnostna naravnanost (The Award for Environmental & Corporate Sustainability) in se s tem uvrstila v 1. krog javnega glasovanja, ki je potekalo med 9. januarjem in 1. marcem 2017.

Preko javnega glasovanja v 1. krogu, kjer je bilo oddanih preko 160.000 glasov, je podjetje M SORA prejelo najvišje število glasov med Slovenskimi podjetji in pridobilo naziv Nacionalni zmagovalec (National Public Champion), s čimer se je pridružilo skupini preteklih nacionalnih zmagovalcev (Postojnska jama d.d., Steklarna Hrastnik d.o.o., Data d.o.o.). S tem se je kot edino preostalo slovensko podjetje uvrstilo v zaključni del tekmovanja, v katerem bo do 27. aprila 2017 potekalo finalno glasovanje za 34 nacionalnih zmagovalcev iz evropskih držav. Med njimi bo na podlagi števila glasov izbrano podjetje, ki bo pridobilo naziv Evropskega zmagovalca (European Public Champion).

M SORA je slovenski proizvajalec lesenih oken iz Žirov, katerega korenine segajo v leto 1948, ko je bila ustanovljena Kmetijska zadruga Žiri. V skoraj 70 letni zgodovini se je M SORA prestrukturirala in zrasla v uspešno izvozno naravnano podjetje s poudarkom na razvoju in hkrati ohranjanju vrednot, ki izhajajo iz njenih korenin.

Glasovanje za podjetje M SORA poteka preklo spletne strani EBA, kjer si je mogoče ogledati tudi kratek predstavitveni video. Vsak glas je lahko ključen, da morda prvič v zgodovini zmaga primer dobre prakse iz Slovenije.