Želim ponudbo

Čiščenje in vzdrževanje oken in vrat

31. 5. 2013

ČIŠČENJE IN VZDRŽEVANJE OKEN IN VRAT

Redno čiščenje in negovanje oken in vrat je pogoj za zagotavljanje brezhibnega izgleda in uporabe izdelka. Zunanje površine oken in vrat niso izpostavljene le raznolikim vremenskim vplivom, temveč tudi prahu v zraku, industrijskim plinom in dimu. V kombinaciji z dežjem, slano ali roso lahko nastanejo razjede na površinah oken, kar močno okrni izgled okna. V izogib temu je nujno redno čiščenje predvsem zunanjih površin.

Če uporabljamo čistilna in zaščitna sredstva, ki niso priporočena s strani proizvajalca, moramo paziti, da le ta ne vsebujejo abrazivnih, lužnih sestavin in organskih topil. V nasprotnem primeru lahko nastanejo poškodbe površin, ki niso predmet reklamacije. Priporočljivo je, da vsako čistilno in zaščitno sredstvo pred uporabo testiramo na skritem delu površine.

Lesene površine

Za nego, čiščenje in zaščito lesenih površin uporabljamo set čistilnih in negovalnih sredstev, ki ga uporabnik lahko naroči v M SORI.

Čistilo uporabljamo za čiščenje lesenih površin oken in vrat. Razredčenega z vodo nanesemo na površino, odstranimo madeže in prah ter površino obrišemo s čisto, vlažno krpo. Nato površine obrišemo še s suho krpo ter na njo nanesemo zaščitni negovalni balzam.

Negovalni balzam nanesemo na površino s čisto, mehko krpo, v smeri vlaken. Pustimo delovati 5 minut, nato površino obrišemo z vlažno krpo. Balzam prodre globoko v strukturo lesa ter zagotavlja vodo odbojni učinek. Za stalno ohranitev takšne površine, se priporoča 3-4 krat letna zaščita lesenih površin z negovalnim balzamom.