Okna WINTHERWAX - M Sora
Želim ponudbo

Okna WINTHERWAX®

Lesena okna so v veliki večini izdelana iz smrekovine, macesnovine, hrastovine ali tropskih lesnih vrst, površinsko pa so obdelana s sintetičnimi premazi ali olji.

V sodelovanju s podjetjem Silvaprodukt d.o.o. in raziskovalnimi organizacijami iz Slovenija (Univerza v Ljubljani, Biotehniška fakulteta, Oddelek za lesarstvo), Nemčije (Leibniz Universität Hannover), Švedske (SP Technical Research Institute of Sweden) in Španije (Inspiralia), je M SORA v sklopu evropskega projekta WINTHERWAX razvila lesena okna izdelana iz termično modificirane smrekovine Silvapro®, ki so površinsko obdelana z voskom na naravni osnovi Silvacera®. Okna, ki so zaščitena pod blagovno znamko WINTHERWAX®, predstavljajo inovacijo v svetovnem merilu in so pomemben mejnik trajnostnega razvoja podjetja M SORA.

  • Okna WINTHERWAX® so rezultat domačega znanja in odličnega sodelovanja raziskovalnih organizacij in gospodarstva, kar je bilo potrjeno s podeljenim Puhovim priznanjem za pomembne dosežke na področju lesarstva, ki je najvišje državno priznanje za uporabo znanstvenih izsledkov pri uvajanju novosti v gospodarsko prakso.
  • Okna WINTHERWAX® so izdelana iz slovenske smrekovine, ki je modificirana po patentiranem postopku termične modifikacije Silvapro®, ki je bil razvit v Sloveniji.
  • Okna WINTHERWAX® so površinsko obdelana z okolju prijaznim voskom na naravni osnovi Silvacera® , ki je bil razvit v Sloveniji.
  • Toplotna prehodnost WINTHERWAX® okenskih profilov je 20 % nižja v primerjavi s smrekovimi profili, 30 % v primerjavi z macesnovimi profili in 50 % v primerjavi s hrastovimi okenskimi profili.
  • Življenjska doba oken WINTHERWAX® je primerljiva najmanj z macesnovimi okni zaradi izboljšane odpornosti termično modificirane smrekovine in omogočenega sušenja lesa okenskih profilov zaradi delovanja voska, ki omogoča prehajanje vlage iz lesa in preprečuje izdatno navlaževanje lesa ob izpostavitvi tekoči vodi (dež).
  • Zaradi predhodne termične modifikacije smolenje WINTHERWAX® oken ni prisotno.
  • Barvne spremembe okenskih profilov so bistveno upočasnjene z dodanim pigmentom v odtenku termično modificirane smrekovine.

Več o projektu WINTHERWAX in rezultatih testiranj je mogoče prebrati v krajši brošuri (Layman´s report).


Objekte z leseno fasado in okni WINTHERWAX®  si je že mogoče ogledati v Žireh.