Certifikati - M Sora
Želim ponudbo

Certifikati

CE

Oznaka CE je kratica francoske besedne zveze "Conformité Européene" ("evropska skladnost"). Z oznako CE podjetje M SORA izjavlja, da naši proizvodi izpolnjujejo bistvene zahteve za varnost, zdravje in varovanje okolja, ki jih določa evropska regulativa oz. večina tako-imenovanih direktiv za proizvode. Za vladne organe je oznaka CE na proizvodu dokaz, da se ta proizvod pojavlja na trgu legalno. Omogoča prost pretok blaga znotraj enotnega trga EU in je lahko osnova, ki jo lahko carinski organi ali drugi organi tržnega nadzora uporabijo za umik neskladnih proizvodov s trga.

ift-FEM certifikat

Po izobraževanju v Sloveniji ter seminarju v mestu Rosenehim, ki ju je izvedel nemški inštitut ift Rosenheim ter opravljenih testih je M SORA uspešno zaključila postopek pridobivanja certifikata ift-FEM za izračun toplotne prehodnosti okenskih profilov (Uf) po standardu EN 10077-2. S tem certifikatom je naše podjetje pridobilo certifikat za izvajanje izračunov toplotne prehodnosti okenskih okvirjev v imenu inštituta ift Rosenheim s profesionalno programsko opremo WinIso2D. Izračun Uf je eden izmed ključnih parametrov pri CE označevanju oken, M SORA pa je prvo in edino podjetje v Sloveniji s tovrstnim certifikatom inštituta ift Rosenheim.

PHI certifikat za pasivna okna

M SORA je lastnik treh certifikatov inštituta Passivhaus Institut in sicer za pasivni leseni okni Natura Optimo XLT in Natura E112, ter alu-les okno Udobje E112.