Certifikati - M Sora
Želim ponudbo

Certifikati

CE

Oznaka CE je kratica francoske besedne zveze "Conformité Européene" ("evropska skladnost"). Z oznako CE podjetje M SORA izjavlja, da naši proizvodi izpolnjujejo bistvene zahteve za varnost, zdravje in varovanje okolja, ki jih določa evropska regulativa oz. večina tako-imenovanih direktiv za proizvode. Za vladne organe je oznaka CE na proizvodu dokaz, da se ta proizvod pojavlja na trgu legalno. Omogoča prost pretok blaga znotraj enotnega trga EU in je lahko osnova, ki jo lahko carinski organi ali drugi organi tržnega nadzora uporabijo za umik neskladnih proizvodov s trga.

ift-FEM certifikat

Po izobraževanju v Sloveniji ter seminarju v mestu Rosenehim, ki ju je izvedel nemški inštitut ift Rosenheim ter opravljenih testih je M SORA uspešno zaključila postopek pridobivanja certifikata ift-FEM za izračun toplotne prehodnosti okenskih profilov (Uf) po standardu EN 10077-2. S tem certifikatom je naše podjetje pridobilo certifikat za izvajanje izračunov toplotne prehodnosti okenskih okvirjev v imenu inštituta ift Rosenheim s profesionalno programsko opremo WinIso2D. Izračun Uf je eden izmed ključnih parametrov pri CE označevanju oken, M SORA pa je prvo in edino podjetje v Sloveniji s tovrstnim certifikatom inštituta ift Rosenheim.

NAMI certifikat

M SORA je leta 2016 prvič opravila vse teste in pridobila NFRC dovoljenje NAMI inštituta, ki je potrdil, da so M SORA produkti primerni za vgradnjo v objekte, kjer je zahtevana višja zaščita proti pregrevanju objektov. Od takrat naprej vsako leto certificranje podaljšamo. NAMI je namreč nacionalni akreditiran inštitut iz Virgine, ZDA, ki nudi certificarnje produktov za področje gradbeništva, skladno z internacionalnimi priporočili, zapisanimi v ISO/IEC 17065 & 17020. Še posebej so specializirani za elemente v stavbnem ovoju, kot so okna, patio stene, vhodna in stranska vrata, fasadne stene in drugo.