Vhodna vrata - M Sora
Želim ponudbo

Vhodna vrata

Les in les-aluminij vhodna vrata

VHODNA VRATA. PROSTORSKI IN SIMBOLNI PREHODI ŽIVLJENJA

Vrata so del življenja! Dnevno jih srečujemo, jim pripadamo, jih opazujemo, se jih neštetokrat dotaknemo, jih s spoštovanjem, s pričakovanjem, z zadržanostjo, z radovednostjo odpiramo, se za njimi skrivamo ali z njimi razkrivamo... Vhodna vrata imajo mnogo večji pomen, kot se zavedamo.

Imeti kvalitetna vhodna vrata pomeni imeti dom, varnost, prostor pripadanja. Vhodna vrata vabijo, da jih prestopimo, so pot, prehodi od rojstva do smrti. Dobimo jih z rojstvom in skoznje simbolno odidemo, prestopimo onkraj. Odprta so priložnost, upanje, zaprta zasebnost, občutek miru in varnosti ali razočaranje in utesnjenost.

Vhodna vrata so povezana z naravno potrebo po urejanju in členjenju prostora. Najstarejša vhodna vrata so bila ali lesena, masivna, brez poslikav in rezbarij.
Danes so najboljša vhodna vrata minimalistično enostavna in čistih linij, izdelana iz visoko kakovostnih lesnih kompozitov, odlikuje jih trpežnost in dolga življenjska doba.

Ključne odlike današnjih vhodnih vrat so toplotna in zvočna izolativnost ter občutek domačnosti, ki jo izžareva toplina lesa. Lesena in les-aluminij vhodna vrata lahko naravno in nevsiljivo pripomorejo k privlačnemu vtisu objekta od zunaj in prostora od znotraj. Z uporabo različnih vrst lesa in barv, lahko dosežemo prav posebne estetske poudarke.
Užijte naravo v najlepši obliki, s pomočjo bogate teksture lesa, ki lahko poteka prečno ali vzdolžno. Izberite vhodna vrata kakršna želite, saj jih izdelamo po meri in prilagodimo našim strankam. Prilagodili jih bomo tudi vam.

Morda vas vhodna vrata v katalogu navdahnejo in pripeljejo do spoznanja o vratih vašega življenja. Skozi vaša vrata boste stopali v življenje, potovali skozenj in v prihodnost.

Mag. Polona Sketelj