Patentirana inovacija leta - M Sora
Želim ponudbo

Patentirana inovacija leta

Lesena izolativna obloga z zračnimi režami je patentirana inovacija M SORE in kvalitetno nadomešča umetne izolativne materiale. Variabilne debeline izolativne obloge omogočajo izdelavo oken M SORA v poljubnih vgradnih debelinah z želenimi toplotnimi karakteristikami.
  • Udobje E112
    Udobje E112
  • Udobje E112
    Udobje E112
  • Udobje E92
    Udobje E92

Ozaveščenost ljudi, da s svojim načinom življenja in z odločitvami, ki jih sprejemajo močno vplivajo na kvaliteto bivanja sebe in svojih potomcev, je pripomogla k velikim premikom, ki jih v zadnjih nekaj letih lahko opazimo tudi v gradbeništvu. Želja po zmanjšanju porabe energije tako v času gradnje, kot med samo uporabo objekta zahteva vgradnjo visoko kvalitetnih in tehnološko dovršenih materialov in izdelkov. M Sora se že tri leta na trgu predstavlja s široko paleto nizkoenergijskih in pasivnih izdelkov, ki bistveno zmanjšajo toplotne izgube na najbolj kritičnih mestih stavbnega ovoja – oknih.

Na sejmu Dom 2010 smo se predstavili z bogatim asortimentom lesenih oken ter oken v alu-les izvedbi. M SORA razpolaga z najsodobnejšo programsko in strojno tehnologijo, ki nas je skupaj z močnim razvojem privedla do inovativne iznajdbe izolativne obloge z zračnimi režami. Za oblogo z zračnimi režami smo prejeli patent tako v Sloveniji, Nemčiji, Avstriji, kot tudi na Hrvaškem. Okno NATURA PASIV IZO, ki uporablja tovrstno oblogo, je zadostil vsem strogim kriterijem na področju pasivne gradnje ter pridobil certifikat Passivhaus inštituta. Ta certifikat še enkrat več potrjuje kvaliteto naše inovacije. V ponos nam je, da smo pasivne kriterije dosegli z oknom, katerega okvir je v celoti izdelan iz lesa. Poslanstvo podjetja M SORA je tudi skrb za okolje in v skladu s tem razvijamo izdelke, ki so okolju prijazni. Bistvo inovacije obloge z zračnimi režami je, da smo umetne izolativne materiale nadomestili z naravnimi, kar močno zmanjša količino izpustov CO2 v okolje. Zrak v oblogi močno poveča toplotno izolativnost, obloga pa je izdelana izključno iz domačega lesa. V podjetju M SORA smo s svojim znanjem in tehnologijo sposobni z uporabo lesa iz domačega okolja narediti tehnološki izdelek z visoko dodano vrednostjo. V začetku aprila smo v proizvodnjo oken umestili letošnjo največjo investicijo, linijo za izdelavo obloge z zračnimi režami.

Oblogo z zračnimi režami trenutno že tržimo z oknom UDOBJE E92. Gre za alu-les okno, ki je primerno za gradnjo pasivnih objektov. Trg je novost zelo dobro sprejel, kar nas je spodbudilo k temu, da to inovacijo razširimo tudi na asortiment lesenih oken. V ta namen smo zasnovali povsem nov koncept izdelave oken, ki temelji na skupnem, enotnem notranjem profilu okna, na katerega se z dodajanjem različnih lesenih in/ali alu-lesenih profilov izoblikuje celoten asortiment oken z uporabo inovacije obloge z zračnimi režami. Novi tipi oken na podlagi patenta bodo prikazani tudi na sejmu Ambient novembra 2010. Nič manj pomembna novost v celotnem konceptu, pa je vpeljan poseben postopek lepljenja stekel v okvir okna. Pri lepljenih steklih je namreč steklo nosilen element (prej okvir), kar omogoča izdelavo vitkejših profilov ter večjih formatov oken, s čimer dosegamo boljše toplotne karakteristike izdelkov ter atraktivnejši dizajn. Novost je tudi izločitev steklitvenih letvic na notranji strani okna. Gre za detajl, ki naredi izdelek oblikovno zelo zanimiv in poudarja enostavne linije, kar je trend nove arhitekture in dizajna.

M Sora je za nabavo strojev v okviru projekta Linija za proizvodnjo okna PASIV IZO na razpisu Javnega sklada RS za podjetništvo pridobila sredstva, ki jih sofinancira EU.