Montaža oken - M Sora
Želim ponudbo

Montaža oken

Vsi radi živimo v udobnem in lepem. Kar je bilo še včeraj nemogoče, lahko danes uresničimo z obsežnim naborom tehničnih rešitev, ki vašemu oknu dodajo pričakovano razsežnost oziroma kakovost. V M SORI vam nudimo tudi dostavo in montažo oken in vrat, v primeru menjave (prenove) pa tudi demontažo in odvoz starih oken. Prav tako vam nudimo pregled izvedenih del s termokamero.

Vgradnja oken v primeru obnove

Glede na stanje obstoječih oken, se lahko odločite za odstranitev starih oken v celoti. Pri odstranitvi starih oken pride ponavadi do manjših poškodb zidov in špalet. Sanacija teh poškodb se lahko izvede z zidarskimi deli ali z mavčnimi ploščami.

Vgradnja oken na slepe podboje

Vgradnja oken na slepe podboje ima številne prednosti:
  • Okna vgradimo v objekt, ko so že končana vsa gradbena dela (notranji ometi, vgrajene police, fasada na zunanji strani). Na ta način se izognemo številnim mehanskim poškodbam oken in čiščenju oken po zidarskih delih.
  • Objekt se pred vgradnjo oken dobro presuši. Po vgradnji oken zato ne prihaja do poškodb, katere so posledica prevelike vlage.
  • Slepi podboj omogoča dodatno izolacijo okenskih špalet na zunanji strani. To pa omogoča prihranke pri porabi energije in posledično zmanjšuje obremenitve okolja.
  • Rok izdelave slepih podbojev je kratek, kar omogoča nemoteno izvajanje zidarskih del.
  • Možna je vgradnja oken s slepimi okvirji brez zaključnih letvic.
  • Vgradnjo s slepimi okvirji še posebej priporočamo v primeru, če se stranka odloči za okna iz macesnovega lesa.

RAL montaža

Vgradnja oken po smernicah RAL zagotavlja boljše tesnjenje oken in preprečuje nastanek toplotnih mostov. Toplotne izgube so manjše, predvsem pa ni pojava kondenza in plesni v notranjosti stika, ki se v ekstremnih primerih prenaša tudi na konstrukcijo. Sama RAL montaža ne bo dovolj učinkovita, če drugi deli hiše niso zadosti toplotno izolirani in so vir prevelikih toplotnih izgub. Zato je priporočljivo, da se zanjo odločimo pri vseh energetsko varčnih novogradnjah, ki ustrezajo zdaj veljavnim predpisom o toplotni zaščiti stavb. RAL montaža je obvezna pri nizkoenergijskih in pasivnih hišah.

Osnovno načelo RAL montaže je boljše tesnjenje stika na notranji kot na zunanji strani. To omogoča "dihanje hiše".

  • Na notranji strani se kot tesnilo uporabljajo za zrak in vodno paro nepropustne tesnilne folije.
  • Na zunanji strani pa difuzijsko odprte tesnilne folije ali predstisnjeni tesnilni trakovi.

Tako je omogočen prehod vodne pare iz prostorov ven, ne pa tudi od zunaj noter. Tesnjenje je troslojno, en sloj na zunanji, drugi na notranji strani, tretji pa je toplotna izolacija v sredini.