S temo Kakovost v gradnji in sodelovanje z različnimi deležniki v teoriji in praksi smo na dogodek privabili okrog 40 arhitektov in projektantov, ki so jih s svojimi predstavitvami in izkušnjami iz prakse navdušili letošnji govorci.

Uvodoma je gostom ozadje teorije in prakse predstavil Friderik Knez, strokovnjak na področju gradbene fizike in vodja požarnega laboratorija iz Zavoda za gradbeništvo Slovenije, ki je spregovoril o ključnih izzivih med načrtovanjem ter izvedbo objektov. Za njim je goste skozi svojo pot spoznavanja procesov do izvedbe projekta betonskega pohištva v praksi, popeljala arhitektka in oblikovalka Tina Rugelj iz Studia Tina Rugelj architecture + design.

Kako uresničevati svoje sanje je na konkretnih primerih načrtovanja ter izvedbe prenov ter novogradenj s katerimi so se srečevali v Studiu.a+v predstavil arhitekt Anže Koren.

Tomaž Mali, vodja reklamacij, kontrolinga in servisov v podjetju M Sora je po odmoru predstavil kako se lahko tudi v najmanjših detajlih skriva “hudič” in sicer predvsem na področju vgradnje stavbnega pohištva.

Dogodek smo sklenili s pogovorom v katerem so Barbara Šubic skupaj z Vilkom Lovšinom iz podjetja KL Invest, ki se ukvarja z gradbenim nadzorom in Markom Bernikom, direktorjem podjetja AS Invest, ki se ukvarja z gradnjo klasičnih betonskih zidanih objektov v moderiranem pogovoru razkrili kakšni so izzivi, realna in nerealna pričakovanja investitorjev, arhitektov ter projektantov v primerjavi s situacijo na gradbišču.

Dogodek so udeleženci zaključili z vodenim ogledom proizvodnje M Sora oken, kosilom in skupnim druženjem.

Galerijo dogodka si lahko ogledate na spodnjih fotografijah (foto: Timjan Ješelnik):