ReWin – M SORA TALENT COMPETITION - M Sora
Želim ponudbo

ReWin – M SORA TALENT COMPETITION PRESEGEL VSA PRIČAKOVANJA

V soboto, 7.2.2015, je v M SORI potekalo sklepno dejanje tekmovanja ReWin. V finalu so tri skupine s po dvema študentoma, ki so se prebili skozi sito vse do finala, izdelale vsaka svoj izdelek iz odsluženih starih lesenih oken in ostankov v proizvodnji. Vsi finalisti so se skupaj z mentorji iz M SORE in Univerze v Ljubljani ter Univerze na Primorskem, že cel mesec pred finalom pripravljali in načrtovali svoj končni izdelek, v finalu pa je imela vsaka skupina tudi tehnično podporo s strani delavcev iz proizvodnje, ki so s svojim praktičnim znanjem uresničevali zastavljene ideje. Strokovna komisija je po zaključku ocenila delo finalistov v finalu in obdobju do finala, končne izdelke, predstavitve in podelila tri nagrade.

Celoten natečaj ReWin je presegel vsa pričakovanja, v njem pa smo uspešno povezali podjetje, znanstveno-raziskovalne organizacije in študente ter razviti in izdelati produkte iz odsluženih lesenih oken. Poleg tega so študentje pridobili dragocene praktične izkušnje, saj so sami zasnovali in z nekaj pomoči mentorjev realizirali končni izdelek s čimer so bili vpleteni v celotem proces razvoja izdelka. Mentorji in ostali smo bili priča kreativnosti in odprtim mislim študentov, kar je dodana vrednost nastalim izdelkom.  Izdelki, ki so nastali so privlačni, inovativni in kakovostni, v vseh pa sta uporabljena tako les kot steklo iz odsluženih lesenih oken v takšni ali drugačni obliki. Vsi udeleženci natečaja so in smo odnesli veliko novih spoznanj na področju reciklaže odsluženih oken in uspešno rešili marsikateri izziv, ki je nastal tekom celotnega poteka tekmovanja. Čestitke še enkrat vsem finalistom!

Natečaj ReWin je bil organiziran v sklopu projekta CaReWood, iniciative Wood Wisdom-Net+, ki ga  sofinancira Ministrstvo za izobraženaje, znanost in šport Republike Slovenije .

Simon Slabe, Mateja Rogelj, Katja Čelešnik, Matija Oblak, Grega Škufca in Irena Gašperlin

1. nagrada: Terrazzo klop in korito za rože »bREnch«

Katja Čelešnik (študentka krajinske arhitekture), Matija Oblak (študent elektroenergetike)

Simon Mezeg (M SORA), Katja Čelešnik, Aleš Ugovšek (M SORA), Matija Oblak, Ida Poljanšek (Univerza v Ljubljani, Biotehniška fakulteta)

2. nagrada: Stenska obloga »ReWinECO«

Irena Gašperlin (študentka managementa), Grega Škufca (študent lesarstva)

Irena Gašperlin, Neja Rupnik (M SORA), Miha Humar (Univerza v Ljubljani, Biotehniška fakulteta), Grega Škufca

3. nagrada: Klubska mizica »Generacija«

Mateja Rogelj (študentka arhitekture), Simon Slabe (študent lesarstva)

Andreja Kutnar (Univerza na Primorskem, Inštitut Andrej Marušič), Simon Slabe, Mateja Rogelj, Barbara Šubic (M SORA)