Želim ponudbo

Konferenca trajnostne gradnje

7. 5. 2015

Trajnostna prenova obstoječega stavbnega sklada: priložnost za ponoven zagon gradbeništva ter pot k energetsko učinkovitemu, z viri varčnemu ter predvsem zdravemu bivanju.

Po izjemno uspešno zamišljeni ter izpeljani 1. konferenci trajnostne gradnje, ki je bila meseca septembra 2013, so se v Slovenskem združenju za trajnostno gradnjo – GBC Slovenia odločili, da se bo njeno nadaljevanje – 2. konferenca trajnostne gradnje odvijalo v „najlepšem mesecu leta“ – maju, natančneje 21. maja 2015, ponovno na isti lokaciji – na Brdu pri Kranju.

Tematsko se bodo tokrat pomaknili od splošnih vsebin k bolj specifičnim, a brez dvoma visoko aktualnim, to je k trajnostni prenovi obstoječega stavbnega sklada. Glede tega, da je to najbolj obetavno področje za ponoven zagon gradbeništva, s(m)o si v tem trenutku enotni prav vsi, od gospodarstva do vladnih struktur, treba je le še najti najti pravi vzvod, ki bo to parno lokomotivo celotnega gospodarstva ponovno pognal v gibanje. Člani GBC Slovenia ob pomoči znanja in izkušenj številnih partnerjev iz tujine računajo na nov uspešen dogodek ter naslednji pomemben korak združenja na poti k trajnostni gradnji in družbi.

Konferenca bo potekala pod častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja.

Več na povezavi.