Ulazna vrata - M Sora
Želim ponudu

Les in les-aluminij vhodna vrata

VRATA. PROSTORSKI IN SIMBOLNI PREHODI ŽIVLJENJA
Vrata so del življenja! Dnevno jih srečujemo, jim pripadamo, jih opazujemo, se jih neštetokrat dotaknemo, jih s spoštovanjem, s pričakovanjem, z zadržanostjo, z radovednostjo odpiramo, se za njimi skrivamo ali z njimi razkrivamo...

Imeti vrata pomeni imeti dom, varnost, prostor pripadanja. Vrata vabijo, da jih prestopimo, so pot, prehodi od rojstva do smrti. Dobimo jih z rojstvom in skoznje simbolno odidemo, prestopimo onkraj. Odprta so priložnost, upanje, zaprta zasebnost, občutek miru ali razočaranje in utesnjenost.

Vrata so povezana z naravno potrebo po urejanju in členjenju prostora. Najstarejša so bila ali lesena, masivna, brez poslikav in rezbarij.
Danes so najboljša vhodna vrata minimalistično enostavna in čistih linij, izdelana iz visoko kakovostnih lesnih kompozitov.

Ključne odlike današnjih vhodnih vrat vrat so toplotna in zvočna izolativnost ter občutek domačnosti, ki jo izžareva toplina lesa. Lesena in les-aluminij vhodna vrata lahko brez občutka vsiljenosti pripomorejo k privlačnemu vtisu prostora. Z uporabo različnih vrstlesa in barv lahko dosežemo prav posebne estetske poudarke. Užijtenaravo v najlepši obliki s pomočjo bogate teksture lesa, ki lahko poteka prečno ali vzdolžno.

Morda vas vhodna vrata v katalogu navdahnejo in pripeljejo do spoznanja o vratih vašega življenja. Skozi vaša vrata boste stopali v življenje, potovali skozenj in v prihodnost.

Avtor: Mag. Polona Sketelj